У просторијама Културног центра „Бански двор“ у Бањалуци, 1. јула 2021, године, свечано је отворена изложба „Природно насљеђе на поштанским маркама“. Изложба је приређена као круна дугогодишње успјешне сарадње Пошта Српске и  Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске.

О изложби и успјешној сарадњи Поште Српске и Завода говорили су Зоран Протић, извршни директор за икт, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске и Јасна Милешевић, директор Завода.

На изложби је представљено 18 издања поштанских марака са мотивима заштићених врста и заштићених подручја Републике Српске, која су настајала у периоду од 2010. до 2021. године.  Изузетно квалитетним и креативно осмишљеним ликовним и графичким рјешењима представљени су бројни мотиви природног насљеђа, међу којима се истичу биљне и животињске врсте. Између осталих, изложена је и поштанска марка са мотивом бјелоглавог супа која је проглашена за најљепшу поштанску марку Републике Српске у 2016. години.

Аутор изложбе је Тања Курузовић, дизајнер Пошта Српске.

Осим свечаног отварање изложбе, уприличена је и промоција два пригодна издања поштанских марака, које су Поште Српске ове године издале у сарадњи са Заводом, марке „Европа – угрожени национални животињски свијет“ и “Фауна”.

Изложба је отворена до 4. јула, те вас позивамо да посјетите Бански двор и упловите у чаробни свијет филателије и природног насљеђа Српске.